vrijdag 24 juli 2020

De Ronde Van Burgos.

UPDATE: 26.07.2020 : Een voorspelling is niet altijd zonder gevaar. Twee dagen voor de start blijkt dat mijn gekozen winnaar Nairo Quintana toch niet naar Burgos afreist. Met deze beslissing valt ook mijn voorspelling in het water. Wel lijkt de onverslaanbare te gaan starten. Alejandro Valverde staat op de startlijst , wat dan weer zal betekenen dat hij de Strade Bianche  laat schieten. Toch blijft het verhaal over de oude Movistar rivalen staan en kies ik als nieuwe topfavoriet Simon Yates . 

__________________________________________________________________________

Het lange wachten is eindelijk voorbij. Het peloton zal weer in gang worden geschoten. Vanaf de balkon en huiskamers verlaten de renners hun virtuele wereld om weer in real life de strijdbijl op te pakken. De eerste race zal plaats vinden in de Spaanse provincie Burgos. Een gebied dat gelijk ruimte bied voor spetterende actie. Nergens zal het echt vlak zijn , De derde en vijfde etappe eindigen op een zware eindklim en de eerste etappe is een echt punch festijn. Voor de sprinters zijn er twee kansen waar ze alle power moeten aanspreken om de dagwinst te behalen. 
                  
 
                          

Hoewel de organisatie ongetwijfeld vele handen door de haren heeft gehaald om deze wedstrijd te mogen laten starten zullen ze erg content zijn met de deelnemers. Veel van de grote mannen uit het hedendaagse peloton komen hier van start. Voor de sprints kijken we denk ik vooral naar Fernando Gaviria. Deze topsprinter die corona heeft overwonnen zal gebrand zijn om zijn stempel te drukken. Hij heeft hier wel wat concurrenten. Sam Bennet , Arnaud Demare  of Alex Aranburu. Stuk voor stuk snelle mannen met een oog voor de prijs. 

Vooral kijken we naar de vorm van de toppers. Is Quintana nog steeds zo verlost van zijn Movistar ketens? Een tof extraatje is dat hier voor het eerst een aantal van de grote Movistar galacticos aan de start staan. In plaats van in elkaars vaarwater te zitten mogen ze nu de degens maximaal kruisen. Naast Quintana zullen ook Landa en de giro winnaar Carapaz aan de start staan. Michelton Scott zal met Chavez en de Yates broers starten. Adam Yates was heer en meester in de UAE tour en kan hij zijn lijn doorzetten?
En dan is er natuurlijk het Belgische wonderkind Remco Evenepoel. In Argentinië wist hij al te winnen van onder meer good old Baby Face Oscar Sevilla. Nu zal de iedereen gespannen uitkijken of hij het in een meerdaagse tegen de wereldtop kan waarmaken. 

Team Jumbo Visma heeft er voor gekozen om hun grote kanonnen op de grote hoogtes te houden. In Burgos zal waarschijnlijk Timo Roosen zich mogen mengen in de sprints. Verder lijkt het dat George Bennett voor zijn eigen klassement mag rijden. Of dit een redelijk doel zal zijn waag ik te betwijfelen. Ook ben ik erg benieuwd naar de ontwikkeling van Sepp Kuss. Wat was hij goed vorig seizoen. Een etappe overwinning zou door middel van een lange ontsnapping denk ik best kunnen. Over het algemeen verwacht ik dat de sterkte van de TJV selectie in de Ronde van Burgos iets te zwak is om hoog te scoren. Toch zal er binnen het team een  leuk moment zijn. Stel je heet Gijs Leemreize. Eigenlijk ben je een pupil van de opleidingsploeg. Toch sta je plots op een startpodium in Burgos. Je mag op een grote glazen plaat je handtekening zetten die je een aantal dagen ervoor ook onder een vet contract van de profploeg hebt gezet. Je fietst op je gemakkie naar de start plek. Daar neem je plaats bij je maten. Wat dromerig kijk je om je heen en zie je al die mannen de jaarlijks jouw zomer gekleurd hebben. Als het geluid van glijdende kettingen klinkt weet je dat je debuut is begonnen. De naam Gijs Leemreize zal tot in de eeuwigheid onderdeel zijn van het profwielrennen. 

      Afbeelding kan het volgende bevatten: 2 mensen, staande mensen


De Ronde van Burgos is nooit de hoofdprijs geweest. Bijna altijd is het de voorbereiding op La Vuelta. Dit jaar is alles anders. Dit jaar is het de opening van het meest bizarre wielerseizoen ooit. 
Waarschijnlijk zal er op weg naar het prachtige Lagunas de Neila een titanen gevecht ontstaan , en mijn voorspelling is dat Nairoman hier geen genade zal kennen.
Voor iedereen heel veel succes en vooral genieten want de mooiste sport ter wereld gaat weer beginnen.


De WielerBizon.

2 opmerkingen:

Ronde van Vlaanderen

Voorbeschouwing Ronde van Vlaanderen Door: Patrick Brok Zeg je Oude Kwaremont, de Paterberg, de Koppenberg en de Kruisberg dan denk je uiter...