woensdag 12 augustus 2020

Dwars door het Hageland


UPDATE : 14.08.2020 

Alleen als het gaat regenen en de zon gaat schijnen zal er een regenboog te zien zijn in het Hageland. Wereldkampioen Mads Pedersen is nog niet voldoende hersteld van een val en zal ontbreken. Wel goed herstel gewenst Als één van de laatste westrijden VC (voor corona) was er de GP Monseré. De wedstrijd die vernoemd is naar de oud wereldkampioen Jempi Monseré. Deze wedstrijd met aankomst in Roeselaere was de eerste in een reeks om de fel begeerde Bingoal Cycling Cup. Zoals ze in België vooral in het veld zijn gewend is er altijd wel een klassementje te winnen. Zo is de BCC een reeks van 8 wedstrijden die vooral door de Laagland ploegen wordt bestreden. De eerste en tot nu toe enigste wedstrijd kleurde rood,wit,blauw door onze kampioen Fabio Jakobsen. Dit weekend is het mede vanwege het afgelasten van de Heistse Pijl de eerste Belgische prof wedstrijd NC (na corona). Dwars  door het Hageland is dus de tweede race in de cup van de Online Bingohal. 

Deze wedstrijd wil zichzelf graag onderscheiden door in te spelen op de rage van grimmige ondergrond. Bospaden die worden afgelost door kasseien. Kasseien die plaats maken voor gravelwegen. En dan nog het liefst een paar oer Belgische beklimmingen er tussen. Dit maakt dan wel dat de rassprinter hier te kort zal schieten en de mannen met het Vlaamse arbeiders bloed hier zullen schijnen. Het Hageland wordt wel eens vergeleken met Toscane, en laten we daar nu net de Strade Bianche hebben gehad. Met 180 kilometer en zoveel obstakels zal het zeker geen gemakkelijke opdracht worden.

Dit jaar doet de organisatie er weer alles aan om de veiligheid te waarborgen. Zo proberen ze het parcours zo geheim mogelijk te houden. Met klem vragen ze de fans om thuis te blijven. Op de citadel in Diest zal de aankomst zo leeg mogelijk zijn. Het doorgaan van de race is van groter belang dan het houden van een groot wielerfestijn. Graag wil men ook voor 2020 een mooie naam op de erelijst zien. Nog maar een vrij klein groepje van 17 overwinnaars pronken op de historische lijst. Drie keer was er de winst voor een Nederlander. (Terpsta, Van Der Poel en Jakobsen). Voor de rest is het vooral de tweede lijn van de Belgische wielrenners die hier voor de prijzen gaan.  

Voor de editie van 2020 zijn er een paar mooie ploegen gestrikt. Wat hoogstwaarschijnlijk zal zijn is dat Deceuninck-Quickstep de hele wedstrijd wil controleren. Zijn hebben met Stybar en Senechal twee grote kanshebbers. Blijft het toch samen dan mag Hodeg het proberen. Trek-Segafredo stuurt niemand minder dan Mads Pedersen naar het Toscane van België. Een kersverse wereldkampioen zal niet misstaan op de wisselbeker. Bij Team Sunweb hopen ze wellicht op Cees Bol. Het lijkt dat dit geweldige talent de enige Nederlander is die het team trouw blijft. Verder heb je de ploegen van Alpecin-Fenix en Circus-Wanty Gobert die met een aantal klassieke kleppers zullen starten. Denk aan Tim Merlier of de familie Van Poppel. Voor de mensen die de hele winter het veldrijden volgen zullen veel namen bekend klinken. Vaak pakken de crossers deze dagen om op competitie hardheid te trainen. 

De Team Jumbo Visma formatie heeft met Taco van der Hoorn iemand die de weg naar het podium al weet te vinden. Toch zal de eerste man wel eens Jos van Emden kunnen zijn. Het tijdrit kanon die de giro van 2017 wist te redden zal zeker weer eens willen winnen. Een tweede speerpunt voor de gelen is Pascal Eenkhoorn.  Een jonge strijder die al weet wat winnen is. Drie jaar geleden liet hij van zich horen door Olimpia,s Tour te winnen . Vorig jaar bevestigde hij door een geweldige finale te fietsen  tijdens de veel besproken WK onder 23. Je weet wel. Hup Holland Hup of toch Bella Italia! Dit jaar liet hij al vorm zien in Tsjechië. En zijn nieuwe contract zal hem harder doen vliegen dan de rode stier.  

Mijn voorspelling is dat deze mooie koers zal worden ondergesneeuwd door de Ronde van Lombardije en de Dauphine waar TJV tot de hoofdacts behoort. Aan de andere kant zou ik dit als een heerlijke toetje bewaren als je aan het eind van de dag niet genoeg kan krijgen van deze geweldige sport. Wat zeker is,is dat het alweer een heerlijke zaterdag wordt in de fietswereld. 


HEB EEN PLEZANTE DAG !


De Wielerbizon 

Terug naar TJVsupporters.eu 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Ronde van Vlaanderen

Voorbeschouwing Ronde van Vlaanderen Door: Patrick Brok Zeg je Oude Kwaremont, de Paterberg, de Koppenberg en de Kruisberg dan denk je uiter...